I årskurs 6 ska eleverna arbeta med ett läs- , skriv- och informationssökningsprojekt under en tid. Uppstart var måndag och tisdag  denna vecka. Alla kommer att kunna följa arbetet här på bloggen. Ni kan titta under den nya fliken ”Vad läser du?” som är en ny kategori, där samlas allt som publiceras om projektet.

Denna vecka har eleverna valt var sin svensk barn- och ungdomsförfattare. Först fick eleverna en snabbpresentation av ca 20 författare som de kunde välja mellan men de kunde också välja andra författare. De uppmanades att välja en författare de blev intresserade av utifrån vad den författaren skrev om, i vilken genre, men också att fundera över vad de trodde var just denna författarens dröm. De skulle vara nyfikna att ta reda på detta. Detta motiverades med att de själva fick skriva om sin dröm i en skrivuppgift förra veckan.