Bibblan i skolan

Hellre en bok på bloggen än en bok på hyllan

Om du var författare…

… vad skulle du skriva om?

Att skriva om något problem är ofta något som författare  gör. De använder problemet som motor i sin berättelse, Det gör författarna till Alex Dogboy och Mysteriet på Hester Hill också.

 

18 kommentarer

 1. Om jag var författare skulle jag skriva en rolig bok. Jag hade tagit inspiration ifrån Dagbok för alla mina fans, Tom gates och Middle school the worst years of my life böckerna. Då så kanske ni undrar varför? Jo, det ska jag berrätta nu! Roliga böcker blir kända väldigt snabbt, och många roliga saker har hänt mig. Hur ska jag göra det här? Huvudpersonen ska vara jag i tonåren. Runt om mitt kompis gäng som det alltid händer knasiga saker med. Då så spelar vi också fotboll så det blir många skador. Hoppas du gillar boken.

  Tonårsbarn kommer ut sommaren 2017!!!

 2. Om jag var författare skulle jag skriva om musik .
  Varför jag skriver om musik? För att det är ett bra ämne och man lär sig om olika slags instrument och om man gillar piano så kan man göra olika noter av musik. Man kan få problem som är att man känner sorg för att nån har krossat henne/ han och man kämpar.
  Hur skulle jag skriva om musik alltså en person som dör utan musik, alltså älskar musik så mycket som jag gör.

 3. Om jag var författare så skulle jag skriva om min kompis. Jag skulle vilja skriva om min kommpis för att hon tror att hon inte har något spännande liv. Hon vet hur man behandlar kärlek , sorg , förlust , skolan och livet. Jag skulle skriva så här ho. Sa till sin mamma att hon ville hem till sin kompis hennes mamma sa ja jag kan skjutsa dig om du vill men hon sa att hon kunde cykla så hon åkte till affären för att hon skulle överraska sin kompis med choklad och en blommor och sen….

 4. Om jag var en författare .Det är intressant om att skriva om mitt liv för att
  jag vill.Jag skulle skriva om mitt liv för att jag har svårt med matte. Annars är allt bra.

 5. Jag skolle skriva om livet .
  För att man kan skriva många broblem om livet.
  Den skolle handla om en pojke som blir måbad av nåra som kan karate och någon lär honom karate så han kan försvaras sig.

 6. Om jag var författare så hade jag skrivit om svält . För att det finns folk som inte har så mycket mat och att när man äter mat så ska man ta hur mycket man orckar för när man slänger mat så ska man tänka att oj det finns folk som inte har så mycket mat. Så att när man ska ta mat t.ex skolan ,hemma så tar man det man orckar och att det är bätre att ta lite och ta mer sen .

  DEONA

 7. Om jag var författare skulle jag skriva om livets olika problem. Jag skulle skriva om livets problem för att alla live är olika och har olika problem. Jag skulle förklara hur dom har problemen gör att vi alla har olika svårigheter i livet.

 8. Om jag var författare så skulle jag skriva om min kompis liv.för att hon tror inte att hon har ett speciellt liv. Men jag vet att hon har ett väldigt spännande liv. För att hon vet hur man ska behandla kärlek ,sorg , förlust och livet

 9. Om jag var en författare så skulle jag skriva om magi för att det är kul att skriva om magi.Det skulle handla att det var en tjej som skulle gå nånstans sen såg hon nåt i marken och det var glitter hon följde efter den sen var det en dörr av löv hon öppna dören sen kom hon in i en magi värd det var en problem hon kunde inte komma tillbaka .😃

 10. Jag skulle skrivit om en tjej med perfekt liv allt var bra hon hade många vänner och är populär . Hon har bra betyg och ser bra ut . Sen blir hennes bästa vän sjuk i lungcancer på hennes 14års dag .

 11. Jag skulle skriva om en familj som bor i skogen och är hemlösa och deras föräldrar är döda. Jag skulle skriva om det här för att många som läser böcker tycker om spännande filmer och spännande böcker. Jag skulle skriva att det händer väldigt mycket i boken.

  VIKTOR😄😀😃😁😆😊☺️🤣😂😅😇🙂🙃😉😌😋😜😝😛😚😙😘😍🤑🤠🤡😎🤓🤗😏💩👻👽😺😸😹😽😻

 12. Vad skulle du skriva om? Droger för många tar det
  Varför då? För jag vet att det finns barn som har det dåligt och tar droger
  Hur?det finns vissa människor som langar sprit/öl droger cigaretter till barn.

  Fakta om droger
  Droger innehåller ganska farliga ämnen som bensin/olja sprit tobak! Det är jätte farligt att få i sig olja eller sprit för det är inget som man dricker och det är använd bart att använda till motorer och bil motorcykel gräsklippare

 13. Jag skulle skriva om när Sverige krigade mot Danmark för det är spännade för Skåne var i Danmark innan och nu är det i Sverige. Och problem för barn var att barn fick gå med sin papppa till krig barn kunde inte bo på ett hus för de fick gå min sin papppa barn fick lag matt
  Barn kunde ha det riktigt kallt och några barn fick leva själv hemma med mamma eller med mindre syskon för papppa gick och krigade.

 14. Jag skulle vilja skriva en fakta bok om Jorden.
  För jag vill att flera människor ska veta mer fakta om vår planet.
  Jag skulle börja att skriva hur Jorden bildades.
  Hur stor den e jämför med andra planeter i vår solsystem.
  Också varför det finns liv i vår planet och inte i andra planter i vår solsystem
  Och det skulle finnas mycke mer fakta.

 15. Jag skulle skriva om att två barn gick vilse i skogen och hittade ett hus.
  Och när de hittat huset så skulle de gå in och bli instängda i källaren och så skulle de behöva försöka ta sig ut ur källaren . Jag skulle skriva om det för jag tror det e intressant och spännande att få veta om de kommer ut eller inte.
  Två barn går ut i skogen för att plocka bär.när det börjar bli mörkt så hittar de inte hem. De ser en stuga och går in i den och ser en lucka i golvet. De öppnar luckan och går ner. Luckan faller igen och de blir instängda i källaren.😶

 16. Om jag var förfatrare so skulle Jag skriva om en kärlek bok. För att det är fint att vara kär. Det var en gång en tjej som var kär i en kille och vågad inte är sena det för honnom.

  Julija 5A klass

 17. Om jag var författare………..skulle jag ha valt o skriva om krig. För att jag vill att andra ska förstå att det inte än något att skoja om och för att jag tycker att det är intressant! Jag hade skrivit om hur alla mår och att i vissa länder så tvingas barn kriga!

 18. Jag skulle skriva om en uttråkad pojke som gick in i en skog. Sen en flok av hundar kom från ingen stans. Och jaga han till en annan stad. Han skulle inte veta vart han var men försökte gå hem. Jag skulle skriva om detta för det är unikt.

  Saif
  Titel:länktar hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Bibblan i skolan

Tema av Anders NorenUpp ↑