Bibblan i skolan

Hellre en bok på bloggen än en bok på hyllan

Mysteriet på Hester Hill

en bok av Kristina Ohlsson.

Meg och Frank ska tillbringa några sommarveckor hos farbror Eliot och Carl på Hester Hill. Så fort de kommer fram till det stora huset börjar det hända märkliga saker.

Vad är det för barn som Meg hör gråta på natten? Vem är flickan med flätan som väntar på den övergivna tågstationen? Och vad var det för olycka som en gång i tiden hotade att förstöra både Hester Hill och hela byn?

”Jag tror att detta har hänt i verkligheten. Förr sorterade man bort oönskade barn” menar Jenny.

12 kommentarer

1. Jag gillade denna boken för den var spännande. Jag gillar när en bok är spännande och när de löser mysterium. Jag tror inte att detta har hänt i verkligheten, men jag tror att de har tänkt lite från verkligheten och skrivit lite från verkligheten. Men jag tror också att det är lite fantasi.

2. Jag tycker boken är bra . Jag tror inte boken är helt sann . För man kan inte resa i tiden och det finns inga magiska tunnlar . Men det är sant att man sorterade bort barn man inte ville ha eller som hade missbildningar eller någon sånt . Boken kan vara sann men med en liten ändring lite fantasy liksom . Boken var bra i alla fall och spännande 😀

3. Jag tycker också att det har hänt. För länge sedan brukade människor sortera bort oönskad barn. Jag tycker att det var dåligt för barnet var kanske ett helt vanligt barn ändå om dom hade nån helt vanlig misbilding. Dom brukar också fortfarande abortera bort barn i länder där det finns för många barn.

4. Jag tror att den här boken består av en riktig historia. För att för så sorterade man bort barn. men jag tycker inte att allt i boken är sant för man kan inte resa till baka i tiden men liksom boken var häftig.📝

5. Jag håller med Jenny. Jag tror att det har hänt på riktigt. Jag tror att dom inte tyckte om barnen för att kanske den hade en sjukdom, hade problem, var för fula, var taskiga, var sjuka hela tiden, hade problem med hjärtat eller hade problem med lungorna massa såna problem. Det var säkert såna problem. Så tror jag och jag håller med Jenny.

6. Jag tycker att boken var inte så bra för den var för lång bok. Boken var ändå lite bra för den var spännade. Jag skulle vilja att boken skulle vara rolig.

7. Jag tycke att boken var lite långtråkig men jättespännande.
    Jag ger en 8/10. Men boken var ändå bra för den var spännande och lite läskig ibland. Jag skulle gärna vilja läsa den boken. Jag skulle önska att boken var inte så långtråkig och mer roligt.

8. Jag tycker att Mysteriet på Hester Hill är jättebra. Det jag gillar med boken är att den är spännade och väldigt verklig. När man läser boken känns det att man är med i hela mysteriet på riktigt. Jag håller med att det har hänt i verkligheten för att det var så förr. Det var väldigt orättvist förr.

9. Jag tyckte att boken var ganska bra! För att Jenny läste boken som om man var där. Jag tror inte att detta har hänt på riktigt….. eller jo detta med att dom sorterade bort oönskade barn förr, det är säkert sant men inte allt annat som står i boken 🙂

10. Jag tror att Jenny har rätt. För jag har sett många filmer som är filmade för en viss tid alltså samma tid! Och där gör dom samma sak.

11. Jag tycker också att Mysteriet på hester hill är mystisk och spännande och jag håller med Jenny lite grann. ”Jag tror också att förr sorterade man bort oönskade barn”. Jag tror att lite från boken är sant och lite är fantasy.

Menar Viktor!

12. Boken var jätte bra när Jenny läste den. Jag trodde att den skulle vara läskig men den var mer spännanade. Jo den var lite läskig ibland men mer spännande. Det kan vara lite sant men portalen till baktiden var helt fake.

E-postadressen publiceras inte.