Bibblan i skolan

Hellre en bok på bloggen än en bok på hyllan

Alex Dogboy

en bok av Monica Zak

Det är när föräldrarna överger Alex som han flyttar ut på gatan. Han svälter och fryser, blir inlåst i ett kylrum, kidnappas av en utlänning, blir misshandlad och rånad på soptippen. Men livet för Alex förändras den dag han tar hand om en halvdöd hundvalp som blir hans vän.

”Jag tror inte detta har hänt i verkligheten” menar Tobias.

15 kommentarer

 1. Jag tror att vissa saker var på riktigt men vissa var inte på riktigt. För att barn kan vara hemlösa utan någon familj och det kan hända vem som helst . Det som jag tror som inte är på riktigt är att han blev inlåst i ett kylrum. Jag tyckte att boken var bra . Det var mycket fantasi men också jätte bra .

 2. Jag tror att det har inte hänt i verklighet .
  Några saker kan vara sanning därför att
  det kan finnas barn som bor på gatan.

 3. Jag tror att det har hänt i verkligheten. Det brukar vara att barn blir utsatta av detta här. Jag tror att Alex mådde riktigt dåligt och på samma gång bra. Det har hänt mycket att barn blir sålda till mycket dåliga grejer . Föräldrar kan överge barn för att de inte kan ta hand om dom att man har inte pengar att mata dom eller köpa till dom kläder. Men att vara gatobarn är dåligt men på samma gång bra . För att man blir kär man jobbar man lär sig att ta hand om sig själv.

 4. Jag tror att det måsta inte har hänt tillexempel som när han hittade en valp i en låda. Men lite kan också ha hänt till exempel att barn hamnar på gatan. Men boken var spännande och lite läskig. Men min favoritdel är när han hittar Emmy hans valp och när han får en valp av en taxichaufför som tog Emmy. Det som var lite läskigt var när han blev instängd i ett kylrum. Men jag tyckte boken var jätte bra iallafall det var roligt att höra den

 5. Jag tror att hon fick inspiration av nåt som har hänt i verkligheten. Det låter så verkligt och i vissa länder kastas barn ut på gatan. När Tobias läste så fick jag en bild i huvudet där jag såg hur detta hände bild för bild i verkligheten. När Tobias läste så lät det precis som om hon hade satt sig i ett land och kollat runt och sett en kille som detta hade hänt. Denna bok tyckte jag lät jätteriktig på olika sätt.

 6. Jag tror att Alex mådde dåligt men också bra. Jag tror också att dom sakerna som har hänt i boken har hänt i verkligheten för det finns ju faktiskt barn/människor som lever på gatan vilket är synd. Jag vet att dom barnen som är med i boken mår väldigt dåligt. Jag tänker lite på om det hade funnits en film som boken så hade folk fattat att barnen inte mår bra. Jag tycker faktiskt synd om barnen så som dom lever. Många tror att det som händer i en bok att det inte händer i verkligheten. Vissa böcker är ju som att ingen kan fatta det. Att det som händer i en bok kan ha hänt i verkligheten men också sånt som någon har sett eller varit med om. Detta var allt jag hade o säga om mina åsikter om denna underbara men också obehagliga boken.

 7. Uhmm jag tror att det är både rätt och fel för det finns barn på olika platser i världen som bor på gatorna. Det är inte så mycket som kan hända t.ex att man överlever så länge på gatorna efter alla dessa olyckor som har hänt ”Alex Dogboy”. Nuförtiden så finns det människor som misshandlar barnen som bor på gatorna. Jag tycker att man skulle göra denna boken ”Alex Dogboy” som film så skulle det vara ungefär 12+ på åldersgränsen för att det är mycket konstigt och saker som små inte ska lära sig att säga och att den är både hemsk och äventyr.Men om man läser den så får man egna bilder i sin egen hjärna. Jag tycker att boken är bra för att den är lite äventyr och bra men lite hemsk.

 8. Jag tror att det har hänt fast inte precis Alex, som vi läste om, helt enkelt någon annan. Detta har kanske hänt något barn i något annat land inte precis i denna ordning eller inte precis alla saker men vissa av de sakerna kan ha hänt. Det kan även vara vuxna såklart. Varför jag tror deta är sant är? För att det finns gatobarn och det kommer bli fler, så antingen har vissa saker hänt eller kanske kommer hända. Men det kan också bara vara en bok så jag är är inte helt säker heller. Men jag tyckte boken var bra.

 9. Jag tror att detta kan ha hänt i verkligheten.För att vissa barn har det så här i världen. Vissa föräldrar behandlar sina barn som skit så kanske de slänger ut sin barn. Detta gör man för att man kanske är fattig.

 10. Boken är bra men allt är inte sant. Det mesta som barnen som bor på gatorna upplever detta. Att barn sniffar lim är kanske inte sant. Det finns inte Sony lim i Sverige det kostar mycket pengar som 100 ungefär. Det var den bästa boken vi har läst. Det som inte var sant var när han var inne i en kylrum och snodde korv i kylrumet.

 11. Jag tror att detta kan ha hänt i verkligheten. I länder där det är fattigt kan man inta alltid ta hand om sina barn. Man sätter dem på gatan.

 12. Jag tror att detta har hänt i verkligheten för att vissa barn har det så här i världen. Vissa föräldrar behandlar sina barn som skit så de kanske slänger ut sina barn på gatan.
  Barn i världen blir faktiskt misshandlade av sina föräldrar för att de kanske inte är värda av sina föräldrar. Det kan bero på att man inte har pengar eller att man inte orkar ta hand om sina barn.

 13. Jag tror att några saker har hänt och några saker har inte hänt. Till expempel att det blev översvämning är ju kanske inte så riktigt. Det kan ju vara sant men i så mycket vatten. Till exempel att pojken som låg i floden död och skjuten kan vara sant. Så några saker kan vara sant Tobias.Jag är 90% säker att detta har hänt. Och t.ex att han hade hund öron är ju lite fantasi. Denna boken var jätte bra den var spännande och gripande.

 14. Det finns andra personer som har råkat ut för samma sak. Men det behöver inte vara Alex i Brasilien . I andra vissa länder som är fattiga då kan föräldrarna dö .
  Då det kanske inte finns någon som tar hand om hen till slut dör hen.

 15. Jag tror att detta har hänt för det inte finns många hus som familjen gillar dom i. Dom kan ha levt där i hela deras liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Bibblan i skolan

Tema av Anders NorenUpp ↑